Press "Enter" to skip to content

Іран відмовився США надати доступ до військових об’єктів

Речник уряду зазначив, що ця вимога не варта жодної уваги, і США можуть лише “мріяти” про проведення інспекції.

Іран відмовився виконати вимогу США щодо проведення огляду інспекторами ООН іранських військових та інших об’єктів для перевірки виконання умов атомної угоди. Про це у вівторок, 29 серпня, заявив речник уряду країни Мохаммад Багер Нобахт.

Він зазначив, що ця вимога не варта жодної уваги, і США можуть лише “мріяти” про проведення інспекції – “особливо на наших військових об’єктах”, пише Політик посилаючись на Тиждень.

У свою чергу президент Ірану Хасан Роугані у виступі на телебаченні заявив, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) навряд чи погодиться на такі візити.

“Наші відносини з МАГАТЕ визначаються правилами, а не Сполученими Штатами. Я бачу як малоймовірне, що МАГАТЕ схвалить прохання про перевірки, але навіть якщо воно це зробить, ми не погодимося”, – сказав президент Ірану.

Він також додав, що Сполучені Штати матимуть незначну підтримку союзників, якщо намагатимуться відмовитися від ядерної угоди, укладеної 2015 року між Тегераном і світовими державами.

Минулого тижня посол США в ООН Ніккі Гейлі запропонувала: інcпектори МАГАТЕ мають отримати доступ до воєнних об’єктів Ірану, щоб Тегеран не міг приховати таємну ядерну діяльність.

Нагадаємо, президент Ірану Хасан Роугані заявив, що захист угоди 2015 року про ядерну програму Тегерана має стати головним зовнішньополітичним пріоритетом його нового уряду.

Be First to Comment

Залишити відповідь