Press "Enter" to skip to content

Одразу 28 міністрів країн ЄС зустрінуться задля обговорення нової міграційної політики

Міністри внутрішніх справ 28 країн Євросоюзу зустрінуться у четвер в австрійському Інсбруку, щоб обговорити нову міграційну політику та заходи зі стримування потоку біженців. Про це повідомляє агентство AFP.

“Зустріч в Інсбруку буде зосереджена, зокрема, на розробці спільного плану щодо міграції. Очікується, що головуюча в ЄС Австрія буде наполягати на зміні міграційної політики ЄС, щоб зробити неможливим подачу заявки на отримання притулку на європейській території”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає агентство, попри те, що кількість мігрантів різко скоротилася з пікового показника 2015 року, ця проблема є ключовою в Європі та основною темою шестимісячного головування Австрії.

Міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль повідомив на початку цього тижня, що він запропонує подавати заявки на отримання притулку в таборах біженців за межами Європи “певній мобільній комісії”.

Тільки біженці з країн, які безпосередньо межують з ЄС, зможуть подавати свої прохання про надання притулку на території ЄС.

Кікля швидше за все підтримає італійський колега Маттео Сальвіні, який вже заборонив рятувальним човнам неурядових організацій, які підбирають мігрантів у Середземному морі, заходити в італійські порти, звинувачуючи їх у наданні допомоги торговцям людьми.

Очікується, що Сальвіні на неформальній зустрічі в Інсбруку попросить держави не надсилати кораблі міжнародних місій із врятованими мігрантами до італійських портів.

Be First to Comment

Залишити відповідь