Press "Enter" to skip to content

Голова Меджилісу Чубаров: Росія руйнує базові цінності ОБСЄ

Росія, будучи учасницею Організації з безпеки та співробітництва в Європі, повністю руйнує і перетворює на пил базові цінності організації.

Про це заявив голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Політик посилаючись на Інтерфакс-Україна.

“Я дуже відповідально сприйняв тему нашої сесії та звернувся до попередніх документів Парламентської асамблеї ОБСЄ. При цьому розділовою лінією для мене став лютий 2014 року – початок збройної агресії РФ проти України”, – зазначив Р.Чубаров на Парламентській асамблеї ОБСЄ під час свого виступу на тему “Виконання зобов’язань у рамках ОБСЄ – роль парламенту”.

Як повідомляється на офіційному сайті партії БПП “Солідарність”, парламентарій наголошує, що розвиток організації, забезпечення миру в регіоні, посилення ролі ОБСЄ в запобіганні конфліктам потребує виконання ухвалених організацією рішень.

“Я процитую лише один пункт із резолюції з дуже тривожною назвою “Очевидне, грубе і невиправлене порушення Гельсінкських принципів Російською Федерацією”. Її було затверджено у 2014 році під час щорічної сесії в Баку …. Починаючи з лютого 2014 року, РФ у рамках своїх відносин з Україною порушила всі 10 Гельсінкських принципів, причому деякі з них очевидним, грубим і досі не виправленим чином, а також порушує свої, прийняті за Будапештським меморандумом зобов’язання, так само як і інші міжнародні зобов’язання”, – наголосив Р.Чубаров.

Лідер меджлісу кримських татар у своєму виступі зазначив, що минули чотири роки, і за цей час РФ – учасник ОБСЄ – не виправила жодного з 10 порушених нею принципів, покладених в основу організації.

“Я розумію особливу складність ситуації, яка полягає в тому, що Росія як учасник ОБСЄ повністю руйнує, перетворює на пил базові цінності організації. Але це не означає, що ми маємо мовчати, відступаючи перед агресією, яка може привести весь регіон до катастрофічних і трагічних подій”, – резюмував Р.Чубаров.

Be First to Comment

Залишити відповідь