Press "Enter" to skip to content

Туск заявив, що Британія може відмовитись від Brexit після відставок впливових євроскептиків

Велика Британія може відмовитись від ідеї виходу з ЄС після відставок впливових євроскептиків – глави МЗС Бориса Джонсона і міністра у справах Brexit Девіда Девіса.

Такі сподівання висловив Голова Європейської Ради Дональд Туск на своїй сторінці у Тwitter.

“Політики приходять і йдуть, однак проблеми, які вони створили, залишаються. Я можу тільки пошкодувати про те, що ідея Brexit не зникла разом з Девісом і Джонсоном. Хоча … хто знає?”, – йдеться у повідомленні.

Тобто  Голова Європейської Ради не виключив, що відставка політиків-євроскептиків може призвести до зміни позиції Великої Британії щодо її виходу з ЄС.

Нагадаємо, Борис Джонсон пішов з поста міністра закордонних справ Британії, ставши третім міністром за 24 години, який покинув уряд.

Уряд Великої Британії також покинув міністр з питань Brexit  Девід Девіс. Він пішов у відставку в неділю через незгоду із новою урядовою стратегією співпраці Британії з ЄС після Brexit. Він вважає, що Тереза Мей йде на значні поступки Брюсселю.

Сьогодні стало відомо, що екс-міністр охорони здоров’я Великої Британії Джеремі Гант замінив Бориса Джонсона на посаді голови МЗС.

Повідомлялося, що Домінік Рааб призначений сьогодні міністром з питань Brexit в уряді Терези Мей.

Be First to Comment

Залишити відповідь