Press "Enter" to skip to content

Клімкін закликав покарати сербських найманців, які воюють на українському Донбасі на боці Росії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів у Белграді зустріч з сербськими партнерами, на якій було порушено питання участі сербських найманців у війні на Донбасі на боці Російської Федерації. Сторони дійшли висновку, що в разі доведення вини, злочинці повинні бути покарані.

Про це повідомляє “Політик” посилаючись на “Європейська правда”.

Практика судових вироків з даного питання здійснювалась у Сербії.

Відверто і грунтовно обговорили з сербськими друзями питання сербських найманців, які воювали на Донбасі на боці держави-окупанта – Росії. Моя позиція однозначна – якщо буде доведено, що хтось з них скоїв злочини проти людяності, то вони мають закінчити в Гаазі. Працюємо далі над тим, щоб виявити всіх найманців та їхню роль, – повідомив Клімкін.

Прокуратура Сербії підтвердила, що з 2014 року було порушено 45 справ проти осіб, які брали чи беруть участь у військових конфліктах за межами країни. Серед них – учасники боїв на Донбасі.

Нагадаємо, 3 липня Президент України Петро Порошенко здійснив робочий візит до Сербії. У Белграді український гарант зустрівся з очільником країни Александаром Вучічем. Підсумки перемовин український гарант підбив на спільній з президентом Сербії прес-конференції.

Be First to Comment

Залишити відповідь