Press "Enter" to skip to content

Тетерук в прямому ефірі вимагав росзідувати дії генерала Литвина під час Іловайського котла

Перший командир добровольчого батальйону “Миротворець”, народний депутат Андрій Тетерук вважає за необхідне розслідувати діяльність генерал-лейтенанта Петра Литвина під час подій в Іловайську.

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV, пише Політик.

“25 серпня Литвин залишив позиції і пішов в невідомому напрямку, що спричинило оголення флангів і дозволило безболісно оточити угрупування Іловайська”, – сказав Тетерук.

Разом з тим, як наголосив нардеп, конкретні факти щодо Литвина має з’ясувати прокуратура, а його імовірну провину – суд.

“Я хочу бачити не його участь в заміщенні вакантної посади командувача сухопутних військ, а як фігуранта розслідування Генеральної прокуратури… Тільки суд може визначити (винного – ред.), а ми вже будемо бачити”, – зазначив Тетерук.

  • У серпні 2014 року Литвин був командувачем сектору “Д” зони АТО.
  • Петро Литвин – рідний брат екс-голови Адміністрації президента Володимира Литвина та колишнього голови Державної прикордонної служби генерала армії Миколи Литвина.
  • У вересні 2014-го про те, що командир генерал Петро Литвин залишив бійців і втік з зони АТО, заявляв командир батальйону МВС “Дніпро-1” Юрій Береза.

Be First to Comment

Залишити відповідь