Press "Enter" to skip to content

Українська команда виступила на танкових змаганнях НАТО

Вчора на навчальному полігоні командування підготовки 7 Армії США в Європі в Графенвері завершився четвертий день міжнародних змагань Strong Europe Tank Challenge 2018. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-служби Міноборони.

Для нашої команди він видався насиченим на події. Танковий взвод 14 окремої механізованої бригади змагався в чотирьох дисциплінах: виклик вогню артилерії, швидкісне водіння, медична евакуація та хімічний захист.

В першій вправі, екіпаж користуючись наявним обладнанням, повинен був швидко передати точні координати цілі. Після першого пострілу можна було вносити поправки. Цілей у вправі було дві.

Наступним був один із найдинамічніших та яскравих конкурсів – швидкісне водіння. Пів-дистанції танки рухалися із заклеєними засобами візуального спостереження – спочатку заднім ходом, далі розворот і продовження руху. Механіком-водієм керує командир танку. Наприкінці першого відрізку, рухаючись кормою вперед, необхідно припаркувати машину у спеціальну “кишеню”, позначену червоними конусами. При зворотному русі механіку-водію уже дозволяють користуватися “триплексами”. Відтак, танк, рухаючись зі швидкістю близько 40 кілометрів за годину, повинен переїхати автомобіль. Перед фінішем на танкістів чекає остання перешкода – стіна із дерев’яних балок. Зупинитися перед нею слід не більше ніж за метр. Ускладнює завдання димова завіса. Загальний час взводу склав трохи менше 25 хвилин.

Після водіння українська команда перемістилася на ділянку, де виконували медичну евакуацію. Колона наїхала на умовну міну. Внаслідок підриву гусеницю було пошкоджено, а член екіпажу отримав поранення в ногу. Танкісти надали своєму товаришу першу медичну допомогу, викликали гелікоптер та доправили його до госпіталю. В цей же час інші військовослужбовці замінили пошкоджену гусеницю. Справилися українці доволі оперативно, витративши на вправу трохи більше 15 хвилин, що є доволі гарним показником.

За задумом вправи “хімічний захист”, ворог вів вогонь снарядами з отруйними речовинами. Один так був підбитий і його потрібно евакуювати з поля бою. Екіпажі виконують завдання в засобах індивідуального захисту. Головний критерій оцінки – час.

Варто зазначити, що всі ділянки для змагань знаходилися на серйозному віддаленні. Відтак, лише в ході маршу між етапами, машини пройшли майже по 100 кілометрів.

Be First to Comment

Залишити відповідь