Press "Enter" to skip to content

Чи впливає сьогодні Україна на світову політику

Сьогодні Україна впливає на світову політику, бо на її території зосереджені регіональний, континентальний та глобальний конфлікти. Проте вона досі залишається об’єктом переговорів, а має активніше боротися за свою суб’єктивізацію на міжнародній арені.

Про це заявив український політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний під час зустрічі зі студентами, організованої громадським рухом «Шоста влада», інформує Політик з посиланням на bilahata.net.

«Україна вже впливає на ситуацію в світі. Інша справа, що вона бореться за свою суб’єктивізацію, бо досі є об’єктом міжнародної політики», — сказав він.

Політик переконаний, що по відношенню до України вчергове реалізується «доктрина апельсинової дольки». Це коли всередині країни навмисне провокується протистояння, сепаратизм, який інфікується через території та етнічні групи. Таким чином виникає конфлікт, який заводиться зовні та постійно підживлюється, а «далі з такою країною можна робити, що завгодно».

«Двічі в історії Україною розрахувалися за континентальні кризи. Якщо ми це розуміємо сьогодні, наше завдання – не допустити, щоб Україною вчергове розплатилися. Те, що я бачу сьогодні у трикутнику Брюссель-Вашингтон-Москва, мені страшенно не подобається, бо Україна там не тримає ініціативу», — вважає він.

Безсмертний зазначив, що якби йому були невідомі тонкощі Брестських переговорів 1918 року чи перемовин з Юзефом Пілсудським 1922 року, він би «легковажив цими питаннями».

«Українців розводять, як дітей. Якщо у 1918 році на переговорах найстаршому з українців було 36 років, то наймолодшому із австрійців було 72. Один закінчив технічний вуз, а другий — дипломат в третьому поколінні. Це говорить про те, наскільки ми готові до таких поєдинків. Тут треба бути уважним та розуміти, що всі компоненти мають діяти, аби нам не довелось годувати чужу армію», — підкреслив він.

Be First to Comment

Залишити відповідь