Press "Enter" to skip to content

США підготували нові санкції проти Росії через проект газогону Nord Stream-2

Адміністрація президента США Дональда Трампа близька до того, щоб застосувати санкції щодо енергетичних компаній з Німеччини та інших європейських країн з метою створити перешкоду для будівництва політично суперечливого російського газопроводу “Північний Потік — 2”.

Про це пише видання Foreign Policy, посилаючись на інформацію із трьох джерел, передає Політик посилаючись на УНН.

Чиновники все ще розглядають інші способи блокувати проект газопроводу, спрямований на видобування російського газу в самому центрі Європи. Але ключові фігури в адміністрації тепер розглядають санкції як все більш ймовірний варіант.

Цей крок може додати ще більше напруги в стосунки між Сполученими Штатами та Німеччиною, де чиновники вже засмучені через рішення президента Дональда Трампа про торгівельні мита, вихід з ядерної угоди щодо Ірану та інші питання.

“Вони не перед чим не зупиняться, щоб заблокувати “Північний потік”, – сказав співрозмовник видання, маючи на увазі Білий дім.

Державний департамент США не відповів безпосередньо на питання про санкції, але там повідомили, що компанії, які працюють над проектом, роблять це на свій страх і ризик.

“Нам зрозуміло, що фірми, що працюють в російському секторі трубопровідного транспорту, займаються бізнесом, який несе ризик санкцій”, — сказала прес-секретар Держдепартаменту.

Як повідомлялося, днями президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Майком Помпео. Вони, зокрема, обговорили також і безпекові виклики внаслідок реалізації проекту “Північний потік – 2”.

Be First to Comment

Залишити відповідь