Press "Enter" to skip to content

В Євросоюзі вчергове закликали Росію добровільно визнати свою відповідальність за катастрофу МН17

Російська сторона має сприяти встановленню винних, вважає Могеріні.

Європейський союз закликає Росію визнати свою відповідальність і допомагати у виявленні винних у

Російський кривавий слід у збитті MH17 над Україною. Головні тези слідчої групи збитті пасажирського лайнера Boring 777 рейсом MH17 у липні 2014 року. Про це сьогодні, 28 травня, заявила верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

Вона наголосила, що всі країни-члени ЄС підтримали оприлюднені останні дані міжнародного розслідування, пише Політик посилаючись на ТСН.

“Усі 28 держав-членів ще раз підтвердили нашу повну підтримку останніх результатів цього слідства й усіх зусиль, щоб виявити тих, хто це скоїв. Ми закликаємо Росію взяти на себе цю відповідальність і долучитися до зусиль у встановленні винних”, – наводить Радіо “Свобода” цитату Могеріні.

Нагадаємо, 24 травня 2018 спільна розслідувальна група (JIT), яка займається розслідуванням збиття малайзійського Boeing над Донбасом 17 липня 2014 року, презентувала проміжні результати своєї роботи. Цього разу слідчі встановили, що ЗРК “Бук”, з якого було безпосередньо збито Boeing, належить до 53-ї зенітно-ракетної бригади російських ЗС, яка дислоцієються в Курську.

Своєю чергою, група незалежних розслідувачів Bellingcat  встановила особу офіцера ГРУ Росії, який причетний до знищення МН17. Це Олег Володимирович Іванніков із позивним “Оріон”. Зокрема він здійснював нагляд за постачанням та транспортуванням озброєнь на окуповані українські території. Він виконував ці ж функції і під час падіння MH17.

У РФ, натомість, заявили, що можуть визнати результати розслідування Міжнародної слідчої групи щодо падіння літака рейсу MH17, якщо братимуть повноцінну участь у розслідуванні.

“Наше ставлення до справи таке: ми спочатку пропонували спільну роботу з розслідування цієї трагедії, але, на наше здивування, нас до цього розслідування не допускають. Українська сторона там працює, незважаючи на те, що Україна порушила міжнародні правила і не закрила повітряний простір над територією, де проходили бойові дії, але вона працює, а Росія ні”, — сказав президент РФ Володимир Путін.

Be First to Comment

Залишити відповідь