Press "Enter" to skip to content

ФБР оприлюднила спец рекомендації по захисту від нових кібератак від РФ

Федеральне бюро розслідувань випустило рекомендації для користувачів, чиї комп’ютерні системи виявилися під ударом хакерів пов’язаного з Росією кіберзлочинного угруповання Fancy Bear. Усім постраждалим рекомендується перезавантажити маршрутизатори, повідомляє The New York Times.

Вірус, що заразив пристрої сотень тисяч користувачів, як стверджують у ФБР, був розроблений угрупованням Fancy Bear (також відома під назвою Sofacy Group). “За даними американських і європейських спецслужб ця група, яка керується російською військовою розвідкою, відповідальна за злом серверів Національного комітету демократичної партії США під час президентських виборів 2016 року”, — зазначає видання, пише Політик посилаючись на День.

Вірус VPN Filter, створений хакерами, вразив маршрутизатори та мережеві пристрої по всьому світу. Шкідливе програмне забезпечення здатне блокувати інтернет-трафік і збирати інформацію, що проходить через роутери. Крім того, програма може повністю відключати заражені пристрої.

Для того, щоб позбутися від вірусу, фахівці ФБР з кібербезпеки рекомендують перезавантажити заражені маршрутизатори та мережеві накопичувачі. Крім того, користувачам рекомендується оновити програмне забезпечення пристрою та придумати для нього новий безпечний пароль. Налаштування віддаленого доступу при цьому в ФБР порадили відключити.

Нагадаємо, директор Національної розвідки США Ден Коутс попередив про майбутні кібератаки РФ на вибори у Європі та США.

Крім того Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп продовжив на рік санкції щодо РФ через кібератаки на США.

Зазначимо також, що Конгрес США підтримав виділення $250 млн на допомогу Україні у посиленні власних можливостей з захисту від кібератак.

Днями фахівці Cisco Systems попередили , що хакери заразили дуже складним програмним забезпеченням щонайменше 500 тисяч роутерів і приладів для зберігання інформації у десятках країн, ймовірно готуючись здійснити нову масивну кібератаку на Україну.

Зазначимо, що Служба безпеки України також попередила, що напередодні фіналу Ліги чемпіонів РФ готує масштабну кібератакуна державні структури та приватні компанії України.

Be First to Comment

Залишити відповідь