Press "Enter" to skip to content

Омбудсмен України звернулась до Червоного Хреста звернулась з проханням перевірити стан дотримання прав Сенцова та Кольченка у РФ

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денисова звернулася до Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням перевірити стан дотримання прав українських політв’язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Про це повідомили в прес-службі українського омбудсмена.

“Мною здійснюється моніторинг дотримання прав громадян України Сенцова і Кольченка, засуджених на території Російської Федерації”, – йдеться у зверненні, пише Політик посилаючись на День.

Омбудсмен також просить перевірити умови утримання та надання медичної допомоги Володимиру Балуху, Узеїру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеїтову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджи, Асану Чапуху, Кязиму Аметову, Руслану Трубачу і Ісмаїлу Рамазанову, які перебувають у в’язницях анексованого Криму.

Нагадаємо, український політв’язень Олег Сенцов оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних в Росії і анексованому Криму. Сенцов заявив, що готовий померти, якщо вимоги не буде виконано.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком було затримано представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Be First to Comment

Залишити відповідь