Press "Enter" to skip to content

Макрон обіцяє продовжити з Путіним діалог про Сенцова

Російські правозахисники і громадські діячі на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у Санкт-Петербурзі закликали його стати посередником між Росією і Україною щодо долі Олега Сенцова.

Про це RTVI розповіла одна з учасниць зустрічі журналіст Зоя Светова, інформує Політик з посиланням на Укрінформ.

«Я сказала, що ми дуже сподіваємося на те, що президент Макрон стане переговірником між Росією і Україною у справі Сенцова. Він уважно вислухав це. У мене склалося враження, що Макрон добре обізнаний про це і намагатиметься зробити все, що в його силах, щоб посприяти вирішенню ситуації», – сказала Светова.

Як вона зазначила, французький президент підтвердив, що говорив з Путіним про долю українського режисера, і пообіцяв продовжити обговорювати цю тему з російським лідером.

Сам Макрон за підсумками зустрічі з російським колегою розповів журналістам, що нагадав Путіну про засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова і російського режисера Кирила Серебренникова, який очікує на суд.

«Я говорив президенту, що це два дуже чутливих питання для нашої країни, оскільки інтелектуальна еліта дуже стурбована», – сказав Макрон на прес-конференції за підсумками його переговорів з Путіним.

Це перший офіційний візит Макрона до Росії. Французький президент прилетів до Санкт-Петербурга 24 травня, провів переговори з Володимиром Путіним, а 25 травня братиме участь у заходах Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ).

Макрон зустрічався з Путіним вже двічі: у травні 2017 року під час візиту президента Росії до Франції і в липні 2017 року на саміті «Великої двадцятки» у Гамбурзі. Під час переговорів у Санкт-Петербурзі, президенти обговорили ситуацію в Сирії і Україні, іранську ядерну угоду, а також російсько-французькі відносини.

Be First to Comment

Залишити відповідь