Press "Enter" to skip to content

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо двох колишніх “беркутівців”

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх співробітників ПМОП «Беркут». Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України системно вживаються заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до перешкоджання проведенню зборів та мітингів період листопада 2013 – лютого 2014 року і, зокрема у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в м. Києві, інформує expres.ua.

“Так, 21 травня до Шевченківського райсуду Києва спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх міліціонерів полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві (один з яких є діючим співробітником поліції та помічником народного депутата України (на громадських засадах), які обвинувачуються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів” – йдеться у повідомленні.

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 7 працівників столичного «Беркуту».

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців злочинів, вчинених під час протестних акцій, триває.

Be First to Comment

Залишити відповідь