Press "Enter" to skip to content

Україні варто підірвати Кримський міст – Washington Examiner

За словами автора колонки, Кримський міст є посяганням на авторитет України як нації.

У вівторок, 15 травня, президент Росії Володимир Путін особисто відкрив міст, який з’єднує материкову частину Росії з анексованим Кримом. Довжина моста становить 19 кілометрів, а вартість – майже 228 мільярдів рублів, інформує tsn.ua.

В Україні різко розкритикували дії Росії. Зокрема, українські дипломати нагадали, що міст був побудований на окупованій території. При цьому будівництво негативно впливає на довкілля, судноплавство і рибальство.

На думку колумніста видання Washington Examiner Тома Рогана, Україна просто мусить підірвати Кримський міст. За його словами, він є обурливим посяганням на авторитет України як нації.

“Звичайно, з точки зору Путіна, цей міст є всім. Він вартував уряду Росії банкрутства, але надає Путіну офіційне фізичне та психологічне присвоєння території України”, – підкреслює автор.

А тому Україні варто застосувати власні повітряні сили для того, щоб, якщо не зруйнувати міст, то хоча б зробити його тимчасово не придатним для використання. Автор вважає, що, зважаючи на урочистість та помпезність його відкриття, численну кількість уваги з боку російської пропагандистської машини, авіаудар по мосту стане вагомою відповіддю націоналістичним амбіціям Путіна. За його словами, такі дії з боку України чітко би продемонстрували Москві, що Київ не збирається приймати таку формалізацію “крадіжки території”, та зробить це у винятково такий спосіб, який розуміє Росія.

Колумніст зазначає, що звичайно Путін не залишить подібні речі без уваги. Найвірогіднішою  відповіддю з боку Москви буде ескалація воєнних дій на Донбасі, однак чекати її варто буде впродовж кількох місяців, оскільки Путін не наважиться на будь-які дипломатичні конфлікти з Заходом перед Чемпіонатом світу з футболу.

“Незважаючи на це, невідкладна моральна актуальність дій очевидна. Будь-яка держава, яка дозволяє вкрасти її територію та пов’язати зі злодієм, робить крок до вимирання”, – підсумовує автор.

Першою на подібну публікацію відреагували у посольстві РФ у США. “Свобода слова не може слугувати виправданням призову до терористичного акту і вбивства людей. Розглядаємо цей матеріал як відображення дійсних намірів певної частини вашингтонського істеблішменту, що продовжує лінію на розпалювання ненависті і ворожнечі між Україною і Росією”, – підкреслили у посольстві та зажадали від видання пояснень.

Be First to Comment

Залишити відповідь