Press "Enter" to skip to content

Кримський міст є черговим порушенням Росією міжнародного права — МЗС Польщі

Відкриття Росією так званого кримського моста всупереч волі України та міжнародних організацій є черговим порушенням Москвою міжнародного права. Ці дії суперечать заявам РФ щодо бажання мирного розв’язання конфлікту з Україною.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

“Будівництво Російською Федерацією так званого кримського мосту без згоди української сторони і всупереч позиції Генеральної Асамблеї ООН є черговим очевидним порушенням принципів міжнародного права”, – підкреслює польське зовнішньополітичне відомство.

За оцінкою МЗС Польщі, дії Росії призводять до того, що мирне розв’язання конфлікту, яке враховуватиме інтереси України, стає складніше реалізувати.

“Ці дії також суперечать багаторазовим запевненням з боку представників російської адміністрації, що вони прагнуть мирного розв’язання конфлікту з Україною”, – йдеться в заяві МЗС РП.

Польське зовнішньополітичне відомство закликало російську сторону утриматися від подальшого порушення територіальної цілісності і незалежності України.

При цьому у Варшаві нагадують, що у відповідності до резолюції Генасамблеї ООН №68/262 міжнародне співтовариство вважає незаконним так званий “референдум за незалежність” у Криму, тим самим демонструючи підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України в рамках офіційно визнаних кордонів.

Як повідомляв Укрінформ, у Краснодарському краї РФ офіційно запустили автомобільний рух по мосту через Керченську протоку до окупованого Росією Криму. У церемонії взяв участь президент Росії Володимир Путін, який проїхав по мосту за кермом КамАЗа.

Be First to Comment

Залишити відповідь