Press "Enter" to skip to content

Орбан у Варшаві розмовляв з польським керівництвом про майбутнє Європи та Україну

Вчора, 14 травня, Варшаву з робочим візитом відвідав прем’єр Угорщини Віктор Орбан, якого нещодавно парламент цієї країни переобрав на новий термін. У рамках візиту угорський прем’єр зустрівся з президентом Анджеєм Дудою, прем’єром Матеушем Моравецьким та спікерами обох палат польського парламенту.

Про це повідомляє TVN 24.

Візит розпочався із переговорів Віктора Орбана зі своїм польським колегою Матеушем Моравецьким. Під час зустрічі прем’єри зосередили увагу на питаннях бюджету Європейського Союзу та міграційній політиці. Також вони порушили питання безпеки на зовнішніх кордонах ЄС, питання, пов’язані з Україною та енергетичною безпекою, зокрема «Північним потоком II».

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Стало известно полные подробности освобождения поселка Чигири силами ВСУ (ВИДЕО)

Пізніше Віктор Орбан зустрівся з польським президентом.

Глава адміністрації президента РП Кшиштоф Щерський повідомив, що розмова прем’єр-міністра Угорщини з президентом Дудою була «дуже живою» і тривала на годину довше, ніж планувалося. Орбан і Дуда обговорили два основні блоки питань. Перший – регіональне співробітництво, у тому числі, питання інфраструктури, транспорту та енергетики. Другий блок стосувався проблем геополітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: «Ничтожество»: Постпред Украины в ООН раскритиковал консула в Гамбурге

«Також розмовляли про майбутнє Європи, особливо в контексті наступного року, закінчення нинішнього терміну повноважень Європейської комісії та перспективи європейських виборів в наступному році. Предметом розмови була оцінка того, як може виглядати політична ситуація після майбутніх європейських виборів і змін в Європейській комісії», – заявив Щерський.

Be First to Comment

Залишити відповідь