Press "Enter" to skip to content

У Берліні назвали теми сочинських переговорів Меркель із Путіним

Канцлер ФРН Ангела Меркель під час робочого візиту в Сочі 18 травня планує обговорити з президентом РФ Володимиром Путіним ситуацію на сході України і в Сирії.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Є цілий набір тем, які є терміновими між канцлером і російським президентом… які ми маємо постаратися просунути разом, у тому числі тема України, конфлікту, дестабілізації на сході, як ми можемо форсувати Мінський процес; ситуація в Сирії”, – перелічив Зайберт.

Прес-секретар Меркель зазначив, що вона завжди піклувалася про те, щоб контакти з російським президентом були регулярними, завжди був діалог із дуже складних тем, щодо яких сторони мають різне уявлення. До таких, нагадав Зайберт, відноситься й українська тематика. “Це вкрай важливо з точки зору інтересів людей на Донбасі”, – підкреслив він.

Зайберт також нагадав про критичне ставлення до ролі Росії в Сирії, але це, за його словами, не змінює розуміння необхідності участі Росії для політичного вирішення цього конфлікту.

“Ми пропонує конструктивну співпрацю”, – резюмував Зайберт.

Перший візит Меркель до Путіна після того, як обоє були переобрані на наступний термін, буде інтенсивним, прогнозує він.

Be First to Comment

Залишити відповідь