Press "Enter" to skip to content

Порошенко заветував закон про дипломатичну службу

Президент України Петро Порошенко наклав вето на схвалений 5 квітня Верховною Радою закон “Про дипломатичну службу”. Так, відповідний законопроект №7322 у п’ятницю, 4 травня, повернуто з пропозиціями президента.

При цьому пропозиції Порошенка до проекту закону на сайті ВРУ наразі відсутні, пише Політик посилаючись на День.

“Ця поправка про попередні консультації з рекомендаційним характером була врахована членами Комітету. Ми перебуваємо і живемо в парламентсько-президентській республіці, і насправді у нас була вже така практика, коли багато послів, чи кандидатів, приходили в Комітет для того, щоб потім ефективно працювати. В 2010 році саме Янукович це відмінив. Ми не прописуємо, що це обов’язковий характер, ми пішли вже на компроміс”, – зазначила голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, йдеться на її сторінці у Facebook.

“І я прошу зараз Адміністрацію президента, Банкову, не розхитувати зал, тому що не буде голосів. Ми пішли на компроміс в одній фракції, для того, щоб ранги роздавати. Зараз ви хочете розхитати ще раз. Вона врахована комітетом після великих консультацій. Тому прошу зараз 226 голосів, якщо пан Рибчинський, я не розумію, з якого дива, наполягає на цій поправці. Досвід США і досвід Литви про зовсім інше говорить. Ми в демократичній країні. Я прошу ще раз зняти це його наполягання і цю поправку”, – наголосила вона.

Нагадаємо, 16 квітня спікер Верховної ради України Андрій Парубій під час відкриття погоджувальної ради заявив про підписання ним закону “Про дипломатичну службу”. Рада на пленарному засіданні 5 квітня у другому читанні прийняла закон про дипломатичну службу (№7322). За відповідне рішення проголосували 276 нардепів. Документ визначає правові засади та порядок організації дипломатичної служби як складової частини державної служби, а також особливості її проходження та правовий статус службовців. Він також закріплює особливості діяльності органів дипломатичної служби, надходження на дипломатичну службу, визначення порядку її проходження та припинення.

Be First to Comment

Залишити відповідь