Press "Enter" to skip to content

У ДСНС повідомили про припинення вибухів у Балаклії

Рятувальники також повідомили, що наразі діє тимчасова заборона використання повітряного простору у радіусі 30 км і висотою 6 тис. метрів.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що на колишній технічній території військового арсеналу в Балаклії припинилися вибухи. Про це в п’ятницю, 4 травня, повідомляє прес-служба відомства, інформує Політик з посиланням на  Тиждень.

“Станом на 11:00 4 травня, спостерігається незначне тління 2 окремих осередків. Вибухів боєприпасів не спостерігається”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, станом на 8:40 пожежа була локалізована на площі близько 35 га.

“Жертв та постраждалих немає. В межах технічної зони проводиться гасіння чотирма пожежними танками ЗСУ, заправку водою яких здійснюють підрозділи ДСНС. 4 травня пожежною авіацією ДСНС здійснено 10 скидів води. Всього з початку робіт здійснено 18 скидів”, – додали в ДСНС.

Крім того, як повідомляється, уже знято обмеження руху автотранспорту навколо Балаклії, а евакуйоване населення повернулося до місць проживання.

“Діє тимчасова заборона використання повітряного простору у радіусі 30 км і висотою 6 тис. метрів”, – заявили в ДСНС.

Як повідомлялось, прокуратура за фактом пожежі на колишньому сховищі боєприпасів у Балаклії Харківської області порушила справу про недбале ставлення до військової служби.

Нагадаємо, 3 травня в Балаклеї Харківської області сталося загоряння після планового підриву боєприпасів. Згодом Міністерство оборони України підтвердило, що на колишній технічній території 65 арсеналу в Балаклії Харківської області сталася пожежа, до локалізації якої залучено два пожежні танка та інженерна машина розгородження. У відомстві також повідомили, що детонація снарядів на території військового арсеналу в Балаклії почалася через наїзд на вибухівку танка.

Мер Балаклії Іван Столбовий повідомив, що зараз проводиться частково евакуація 1,5 тис. людей – мешканців будинків, прилеглих до військового арсеналу. За словами голови Харківської ОДА Юлії Світличної, евакуювати все місто наразі не планують.

Поліція обмежила в’їзд в Балаклію через пожежу на території колишнього сховища артилерійських боєприпасів. Водночас голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична назвала контрольованою ситуацію в Балаклії.

Пізніше пожежні розрахунки Збройних сил України та Держслужби з надзвичайних ситуацій локалізували основні осередки пожежі у Балаклії на колишній технічній території 65-го арсеналу.

4 травня Держана служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що в Балаклії знизилася інтенсивність вибухів, а станом на 7 годину ситуація контрольована, спостерігається тління чотирьох окремих осередків. Водночас у Міністерстві оборони України заявили, що сховища боєприпасів у Балаклії знаходяться в безпеці.

Be First to Comment

Залишити відповідь