Press "Enter" to skip to content

“Джавеліни” вже на наших полігонах: за яких умов потраплять у зону бойових дій

Збройні сили України почали працювати з американськими протитанковими ракетними комплексами Javelin, пише  Політик з посилання на газета “Експрес“. 2 травня ЗСУ повфинні були розпочати практичну підготовку розрахунків протитанкових ракетних комплексів.

Про це заявив міністр оборони країни Степан Полторак у соцмережі Facebook. “Це рішення дасть можливість приступити від теоретичної до практичної підготовки наших розрахунків Джавелін, які розпочнуться 2 травня на базі навчальних центрів Збройних Сил України, та створити потужний протитанковий резерв”, — написав він.

Тож скільки “Джавелінів” матиме Україна? — Сума контракту становить 47 мільйонів доларів, каже Олег Жданов, військовий експерт. — За ці кошти придбано 210 ракет і 35 пускових установок. Орієнтовно ціна однієї ракети Javelin становить приблизно 100 тисяч доларів, вартість пускової установки — 130 тисяч доларів.

Крім купівлі комплексів, в угоду включать навчання українських військових, технічну допомогу тощо. — А чи будуть “Джавеліни” на фронті? — “Джавеліни” передані у військові частини й будуть зберігатися у пунктах постійної дислокації частин та на полігонах.

Саме там військові опановуватимуть їх, а от у зону бойових дій американські протиракетні комплекси просто так не потраплять. Дозвіл на їх застосування повинен дати Президент у разі загострення на лінії розмежування, коли противник піде в наступ.

Варто зазначити, що протитанкові комплекси — це не наступальна, а оборонна зброя, яка здатна зупинити ворога. — Нашим військовим потрібно багато часу, щоб опанувати американські ракетні протитанкові комплекси? — На відміну від протиракетного комплексу “Стугна”, котрий є на озброєнні української армії та є напівавтоматичним, тобто складнішим у користуванні, “Джавеліни” — простіші. Військовим потрібно лише навести ракету на ціль й натистути на спусковий гачок. Це майже те саме, що навчити солдата стрільби зі стрілкової зброї.

Be First to Comment

Залишити відповідь