Press "Enter" to skip to content

Трамп обгоровив із Меркель ситуацію в Сирії та Україні

Німеччина вітає активну участь США у врегулюванні ситуації в Україні.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом після їхніх переговорів у Вашингтоні, передає Політик посилаючись на Укрінформ.

“Звичайно ж, ми говорили про Україну, де ми дуже тісно працюємо разом в тому, що стосується дій Росії через окупацію Криму і ситуації на сході України”, – повідомила Меркель.

Вона висловила велике задоволення тим, що американська адміністрація дуже тісно працює з цієї тематики з партнерами, що розширює формат Мінських угод.

З точки зору протистояння, конфлікту з Росією, ролі Росії в Сирії між Берліном і Вашингтоном за словами канцлер, є велика єдність думок. “Ніхто не зацікавлений в тому, щоб не мати хороших відносин з Росією, але там, де мова заходить про конфлікти, про те, що відбуваються якісь речі, наприклад, в Україні, речі треба називати своїми іменами, і принцип територіальної незалежності країни, такої як Україна, вкрай важливий і повинен дотримуватися”.

Говорячи про проблему санкцій, Меркель зазначила, що вона може в будь-який момент поставити питання американській стороні, коли такі виникають. В процесі прийняття санкцій (через Конгрес) здійснюється обмін думками, зокрема, за оцінкою наслідків заходів для Європи, йде діалог з Міністерством фінансів. “Якщо будуть надалі проблеми, я можу в будь-який момент поговорити про це з президентом”, – запевнила вона.

Be First to Comment

Залишити відповідь