Press "Enter" to skip to content

Колишній український депутат опинився за гратами у німецькій Баварії

Колишній соратник Юлії Тимошенко, якого розшукує НАБУ, утримується під вартою в німецькій Баварії. В Україні екс-депутата Верховної Ради Дмитра Крючкова звинувачують у розкраданні сотень мільйонів гривень “Запоріжжяобленерго”. Про це повідомляє Політик посилаючись на DW.

Крючков близько року переховувався від правоохоронних органів. Його затримали 14 квітня після перевірки документів німецькими правоохоронцями на кордоні з Австрією, повідомляє агентство.

“Деталі вдалося з’ясувати лише за кілька тижнів. Замість Зальцбурга, куди, за інформацією джерел DW, прямував Дмитро Крючков, німецькі правоохоронці доставили українця до суду прикордонного містечка Розенгайм для обрання запобіжного заходу. Відтоді, повідомили DW у прокуратурі Мюнхена 26 квітня, Крючков перебуває під вартою. Німецькі правоохоронці подали до Вищого земельного суду Мюнхена запит на арешт до часу, поки з України надійдуть документи на екстрадицію”, – зазначається в публікації.

Дмитро Крючков був оголошений у розшук НАБУ в липні 2016 року у справі про розкрадання коштів ВАТ “Запоріжжяобленерго” .

Як повідомили у Національному антикорупційному бюро, створена Крючковим корупційна схема завдала державній компанії збитків на загальну суму понад 346 мільйонів гривень.

Be First to Comment

Залишити відповідь