Press "Enter" to skip to content

“Почесний консул ДНР у Франції” збирається до анексованого Криму та на Донбас

Делегація у складі представників так званого “офіційного представництва ДНР” у Франції має намір у травні відвідати анексований Росією Крим та окуповану частину Донбасу.
Про це відомо з кількох джерел, зокрема зі сторінки у Facebook так званого “почесного консула ДНР у Франції” Юбера Файяра, інформує Політик з посиланням на Укрінформ.

“Запуск агентства “Дружба Франція Крим” 14 травня у Севастополі з нагоди прибуття французької делегації до Криму: новий етап у політичних, економічних і культурних відносинах між Францією і Кримом”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сторінці “агентства”, захід заплановано на 14-15 травня, проте учасники не вказуються.

Крім того, Файяр запрошений до Донецька для участі в урочистостях з нагоди святкування “річниці незалежності ДНР” 11-12 травня. Відповідне запрошення він отримав у січні від так званого “МЗС ДНР”.

З власних джерел Укрінформу стало відомо, що делегація частково складатиметься з тих самих учасників, які приїжджали у Донецьк минулого літа. До її складу окрім очільника так званого “консульства ДНР у Франції” Файяра, за попередніми даними, увійдуть радник регіону Буш-дю-Рон Крістіан Пужоль, радник комуни Екс регіону Лімузен Крістіан Бореллі, мер міста Маріньян Ерік Ле Діссез та його спеціальний радник Жан Клостерманн (має звання “почесного громадянина ДНР”), “представник консульства ДНР у Франції” Крістіан Камісулі, “фінансист консульства ДНР у Франції” Віруа Жан-Франсуа Гіндре.

Слід зазначити, що подібні “візити” делегації у цьому складі на чолі з Файяром на тимчасово окуповані території України відбувалися у 2017 році та в березні цього року.

Нині триває судовий розгляд щодо законності відкриття на території Франції так званого “консульства ДНР”, яке зареєстроване як громадська організація, але позиціонує себе як “диппредставництво ДНР” у Франції. Черговий судовий розгляд призначено на початок червня.

Так званий “консул ДНР у Франції” Юбер Файяр нещодавно як спостерігач брав участь у “виборах” в анексованому Криму, оцінивши їх як “добре організовані й демократичні”.

Be First to Comment

Залишити відповідь