Press "Enter" to skip to content

Поставки США “Javelin” до України стануть запобіжним заходом на випадок масивної атаки – посол Німеччини в Україні

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель вважає, що надання США протитанкових ракетних комплексів “Javelin” Україна буде символічним жестом і запобіжним захом на випадок можливої більш масивною атаки з боку Росії.

“Потрібно взяти до уваги, що ця зброя з США – це озброєння, яке не має прямого відношення до бойових дій на Донбасі. Найбільш згадувана – це протитанкові ракетні комплекси Javelin, але на Донбасі немає танкових боїв, повідомляє Інтерфакс.

Відповідно, поставка цього озброєння є символічною і запобіжний захід на випадок можливої більш масивною атаки. Це не є внеском у безпосереднє вирішення конфлікту на Донбасі”, – сказав Е.Райхель в спільному інтерв’ю з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон агентству “Інтерфакс-Україна”.

Дипломат також пояснив, що Німеччина дотримується принципу ненадання озброєння в зони нестабільності. “Ми б не хотіли, щоб наша зброя використовувалося в зонах конфліктів, де гинуть люди”, – пояснив Е.Райхель.

У свою чергу, посол Франції висловила думку, що велика кількість зброї в зоні конфлікту підвищує ризик його використання. “Бажання української влади отримати зброю для оборони є абсолютно зрозумілим у такій складній ситуації. З іншого боку, в будь-якому конфлікті надання більшої кількості озброєння не допомагає в його вирішенні”, – зазначила І.Дюмон.

За її словами, вирішення конфлікту на Донбасі може бути здійснено лише політичним шляхом.

Be First to Comment

Залишити відповідь