Press "Enter" to skip to content

Наступний крок за Росією, – посол США про встановлення миру на Донбасі

США допомагають Україні встановити мир на Сході, і тепер чекають відповідь Росії щодо плану, запропонованого представником США по Україні Куртом Волкером з вирішення ситуації на Донбасі.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в спільному інтерв’ю “Радіо Свобода” та каналу “112 Україна”.

Коли ми дивимося на смерть і руйнування, які викликані силами, якими керує Росія останні чотири роки, ми хочемо допомогти знайти рішення. Я знаю, що ви в курсі, що посол Курт Волкер керує нашими зусиллями намагатися працювати не тільки з росіянами, але й з Україною та з однодумцями, перш за все, з партнерами “нормандської четвірки” – Францією та Німеччиною. Але є й багато інших країн, які також хочуть допомогти. Тому він, очевидно, має план, він працював з росіянами над цим, і ми очікуємо на російську відповідь. І ми ще не отримали цієї відповіді. Отже, я думаю, що наступний крок за Росією
– сказала дипломатка.

Окрім того, Йованович висловила розчарування тим, що “пасхальне перемир’я” на Сході України не дотримались.

“Ми дуже уважно стежимо за ситуацією і ми розчаровані, що припинення вогню на Великдень зовсім не означало припинення вогню. Я думаю, що це абсолютно неприйнятно і це те, що ми спостерігаємо вже чотири роки. Поранення отримують не тільки українські військові, але й цивільне населення”, – додала посол.

Be First to Comment

Залишити відповідь