Press "Enter" to skip to content

В Україні набув чинності указ Порошенка про військовий парад на День незалежності

В Україні набув чинності указ президента № 99/2018 від 11 квітня 2018 року “Про відзначення 27-ї річниці незалежності України”. Документ опублікували в офіційному виданні “Урядовий кур’єр” 13 квітня.

Голова української держави Петро Порошенко доручив Кабміну підготувати план заходів до Дня державного прапора та Дня незалежності України, інформує ua.112.ua.

 Так, 23 серпня відбудуться урочисті церемонії підняття державного прапора.

А 24 серпня в Києві на Хрещатику та Майдані Незалежності має відбутися парад військ з нагоди 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Президент запропонував уряду звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 24 серпня 2018 року молебні за Україну.

Як відомо, День незалежності України – державне свято України, яке відзначають щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді. Вперше День незалежності України відзначили 16 липня 1991 року.

Нагадаємо, в Україні відновили традицію влаштовувати військовий парад центром столиці на честь Дня незалежності у 2014 році, коли на сході тривали бойові дії. Наступного року на річницю незалежності організували Марш незалежності замість військового параду, щоб підкреслити, що в центрі уваги український військовослужбовець. У 2016 році Хрещатиком на честь 25-ї річниці незалежності України промарширували студенти військових ВНЗ, бійці АТО і добровольці, а також проїхала техніка (близько 200 одиниць).

Be First to Comment

Залишити відповідь