Press "Enter" to skip to content

Трамп прокоментував дані про фінансову підтримку Пінчуком його передвиборної кампанії

Президент США Дональд Трамп прокоментував дані The New York Times про фінансові вливання українського мільярдера Віктора Пінчука до фонду республіканця.

За словами Трампа, The New York Times поширює неправдиву інформацію, передає nv.ua.

“Газета написала ще одну фальшиву історію. Це політичний експерт Дуг Шон, а не український бізнесмен, попросив мене виголосити коротку промову по Skype, організовану Дугом в Україні…”, – написав Трамп в Twitter.

Раніше видання писало, що спецпрокурор Роберт Мюллер зацікавився пожертвуванням українського мільярдера Пінчука в розмірі 150 тисяч доларів до фонду Трампа в 2015 році.

В обмін Трамп повинен був 20 хвилин виступати на конференції Ялтинська Європейська Стратегія YES в режимі відеовключення.

Зазначається, що платіж від Пінчука “цікавий тим, що він пройшов під час виборчої кампанії від іноземця і виглядав як спроба купити вплив”.

У заяві Фонду Віктора Пінчука сказано, що він звернувся до Трампа і інших світових лідерів, щоб допомогти “просувати зміцнення зв’язків між Україною і Заходом”.

Фонд зазначив, що пожертвування було “конкретним проханням Фонду Трампа в вересні 2015 року, коли було багато кандидатів на пост президента від Республіканської партії, і не було достеменно відомо, що Трамп буде кандидатом від республіканців у 2016 році”.

Be First to Comment

Залишити відповідь