Press "Enter" to skip to content

Рада завтра може скасувати е-декларування для громадських активістів

Завтра Верховна Рада України може скасувати е-декларування для громадських активістів.

Про це під час засідання Погоджувальної ради, повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, інформує zik.ua.

Спікер українського парламенту нагадав, що минулого тижня на нараді було узгоджено, що першими питаннями порядку денного будуть ті, які стосуються скасування е-декларування для громадських активістів та членів наглядових рад.

Андрій Парубій наголосив, що, з огляду на те, що законопроекти, які Рада розглядала минулого разу, втратили актуальність, апарат ВРУ підготував новий законопроект, який складається з двох частин: одна з них стосується скасування е-декларування для громадських активістів, іноземців, які входять до наглядових рад; друга стосується декриміналізації цих осіб. Андрій Парубій закликав голів фракцій долучитися до підписання законопроекту.

Голова ВРУ також звернувся до Антикорупційного комітету з проханням сьогодні розглянути законопроект, а також проект закону, який підготувала та подала фракція «Батьківщини», включити у порядок денний і завтра розглянути.

«Якщо сьогодні Комітет зможе розглянути ці законопроекти, завтра зранку буде можливість включити їх у порядок денний і завтра ж розглянути», – зазначив Андрій Парубій.

Голова ВРУ наголосив, що прийняття рішення про скасування е-декларування для активістів важливе для того, щоб зняти внутрішню напругу та для забезпечення партнерських контактів із країнами ЄС та США. Андрій Парубій закликав зосередити на цих питаннях особливу увагу.

На вівторок також заплановано низку питань із блоку місцевого самоврядування, а також блок питань екологічної політики.

Be First to Comment

Залишити відповідь