Press "Enter" to skip to content

Чорногорія оголосила персоною нон грата російського дипломата

Чорногорія оголосила персоною нон грата одного російського дипломата та відкликала згоду на призначення почесного консула Росії у країні.

Про це йдеться у заяві уряду Чорогорії, інформує Політик з посиланням на hromadske.ua.

«Уряд Чорногорії прийняв рішення оголосити дипломатичного представника, акредитованого в посольстві РФ, персоною нон грата та відкликати згоду на призначення почесного консула Росії у Чорногорії» — сказано у заяві.

Уряд країни повідомив російське посольство про дане рішення. Російський дипломат має лишити республіку протягом тижня.

Зазначається, що уряд прийняв таке рішення на знак солідарності з Великою Британією та в координації з європейськими союзниками та НАТО.

Дипломатів Росії висилають вже 28 країн.

27 березня Молдова оголосила про рішення вислати з країни трьох російських дипломатів у зв’язку із справою російського екс-розвідника Скрипаля. Росіяни повинні покинути країну протягом 7 днів. Президент Молдови виступив проти висилання дипломатів РФ з його країни.

27 березня генсек НАТО оголосив про видворення 7 російських співробітників.

26 березня Україна, США та країни ЄС оголосили, що висилають російських дипломатів через отруєння Скрипаля у Британії.

У РФ заявили, що вишлють щонайменше 60 дипломатів США у відповідь на рішення Штатів.

Раніше прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила про видворення з країни 23 російських дипломатів, у зв’язку із можливою причетністю Москви до отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля. Також, 26 березня стало відомо, що Британія видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження.

Служба безпеки заборонила в’їзд до України 23 російським дипломатам, яких вислали з Великої Британії через отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

Be First to Comment

Залишити відповідь