Press "Enter" to skip to content

Президент Австрії зробив заяву щодо незаконності “виборів у Криму”

Будь-які вибори до органів влади Росії, в тому числі президента РФ, на території окупованого Криму є нелегітимними, оскільки півострів був анексований усупереч міжнародному праву.

Про це заявив Федеральний президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Києві, 14 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З погляду Австрії зрозуміло, що анексія Криму була і є протиправною, і це є також позицією Європейського Союзу, тому на території Криму не можуть відбуватися правомочні вибори до російського парламенту або президента. І це не тільки моя точка зору – це однозначна точка зору всього австрійського уряду”, – сказав Ван дер Беллен.

Президент України Петро Порошенко у свою чергу зазначив, що Володимир Путін сьогодні навмисно їде на окуповану територію Криму, і саме тому надзвичайно важливою є єдина позиція всього світу про невизнання виборів президента РФ на території окупованого Криму.

“Я дуже дякую і президентові, й уряду Австрії за офіційну позицію, яка була висловлена на сайті Міністерства закордонних справ Автірії, про те, що вони не спрямовують до Криму спостерігачів, не вітають, і не визнають (виборів президента РФ – ред.)”, – сказав глава держави.

Be First to Comment

Залишити відповідь