Press "Enter" to skip to content

Персона нон ґрата: що Берлусконі казав про Україну та Путіна

Сільвіо Берлусконі – людина, яка суттєво впливає на італійську політику останню чверть століття. Мільярдер зі скандальною репутацією, який неодноразово потрапляв на лаву підсудних – є одним з фаворитів на сьогоднішніх виборах в Італії.

Згідно з лютневими опитуваннями, права коаліція, до якої входить партія 81-річного політика “Вперед, Італіє!” може отримати за підсумками виборів 35-37% голосів та приблизно 40-45% мандатів у нижній палаті парламенту Італії, інформує bbc.com.

Але це не означає, що Берлусконі стане прем’єр-міністром Італії.

По-перше, формування коаліції може затягнутися на місяці через те, що жодна з політичних сил Італії, схоже, не отримає більшості у парламенті.

По-друге, через судимість за справою про фінансові махінації у корпорації Сільвіо Берлусконі Mediaset політик до 2019 року не може займати державні посади. Він оскаржує цю заборону в Європейському суді з прав людини.

Водночас оглядачі вважають, що пан Берлусконі може бути “сірим кардиналом” майбутньої коаліції.

“І не дарма Берлусконі останнім часом проводив зустрічі з Ангелою Меркель та головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. В Європі розуміють, що прем’єром, скоріше за все, буде технічний кандидат під керівництвом Берлусконі”, – зазначила в коментарі BBC News Україна аналітик Ради зовнішньої політики Українська призма Вікторія Вдовиченко.

Be First to Comment

Залишити відповідь