Press "Enter" to skip to content

У США звинуватили Росію у втручанні в енергетичний ринок країни

Комітет палати представників Конгресу США звинуватив Росію в маніпулюванні американським енергетичним ринком за допомогою соціальних мереж.

Про це йдеться в доповіді голови комітету з науки, космосу і технологіям від Республіканської партії Ламара Сміта, інформує Політик з посиланням на economy.apostrophe.ua.

За відомостями конгресмена, в період між 2015 і 2017 роками російські агенти залишили в соцмережах Twitter, Facebook і Instagram більше 9 тис. Публікацій і твітів щодо енергетичної політики США або актуальних подій на енергетичну тематику.

“Росія використовувала американські соцмережі як частину своїх скоординованих зусиль з руйнування енергетичного ринку США і впливу на їх внутрішню енергетичну політику”, – йдеться в доповіді.

За словами конгресмена, Росія отримує переваги, розпалюючи розбіжності про енергоресурси в США.

“Експорт енергоносіїв США в європейські країни зростає, а це означає, що у них буде менше підстав покладатися на Росію в своїх енергетичних потреб”, – сказано в звіті.

“Ось чому російські агенти намагалися маніпулювати думками американців про трубопроводах, копалин видах палива, про відходи та зміні клімату. Американський народ заслуговує на те, щоб знати: те, що вони бачать в соціальних мережах, створено іноземної владою, яка прагне підірвати нашу внутрішню енергетичну політику” , – йдеться в документі.

Be First to Comment

Залишити відповідь