Press "Enter" to skip to content

Валютні “запаси” України зросли – НБУ

Перемога в Стокгольмі може позитивно вплинути на динаміку резервів, але основним джерелом їх поповнення залишається МВФ.

Золотовалютні (міжнародні) резерви України до кінця лютого виросли до 18,5 млрд доларів з 18,443 млрд доларів, які були накопичені станом на початок місяця. Про це повідомив заступник голови Національного банку України (НБУ) Олег Чурій, інформує Політик з посиланням на Сегодня.

“Резерви на сьогодні становлять приблизно 18,5 млрд доларів з урахуванням тих інтервенцій на купівлю іноземної валюти, які НБУ проводить майже щодня”, – сказав Чурій.

У свою чергу, в.о. голови правління Нацбанку Яків Смолій зазначив, що перемога НАК “Нафтогаз України” в Стокгольмському арбітражі, хоча і є позитивним фактором для динаміки золотовалютних резервів, основним джерелом їх поповнення залишається співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і іншими фінансовими організаціями.

“Ми зараз не можемо сказати, як “Нафтогаз” розпорядиться коштами, які він ще не отримав, а тільки виграв в суді. Тому продовження співпраці з МВФ і отримання чергових траншів є необхідною умовою поповнення золотовалютних резервів”, – сказав Смолій.

Be First to Comment

Залишити відповідь