Press "Enter" to skip to content

Завтра новопризначені судді Конституційного Суду складатимуть присягу

Голова Конституційного Суду Станіслав Шевчук призначив спеціальне пленарне засідання зі складення присяги суддями КСУ на п’ятницю, 2 березня.

Про це повідомило джерело «Української правди» в Конституційному Суді України.

Йдеться про суддів, призначених Президентом Петром Порошенком 27 лютого 2018 року: Сергія Головатого і Василя Лемака.

Відповідно до статті 17 закону «Про Конституційний Суд України» спеціальне пленарне засідання має відбутися не пізніше п’ятого робочого дня з дня призначення судді на посаду.

Як повідомив співрозмовник УП, Шевчук, звернувся з листами-запрошеннями до президента, голови Верховної Ради та голови Верховного Суду.

Згідно регламенту КСУ на урочистій церемонії складення присяги можуть бути присутні представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації.

Як відомо, Сергій Головатий був міністром юстиції (1995-1997, 2005-2006 роки), депутатом Верховної Ради ІІ-VI скликань (від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку «Наша Україна» і Партії регіонів). На початку грудня 2017 року він був обраний віце-президентом підкомісії з верховенства права Венеціанської комісії.

Василь Лемак є завідувачем кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету.

У Конституційному суді вакантними залишилися дві посади суддів за квотою парламенту.

Be First to Comment

Залишити відповідь