Press "Enter" to skip to content

Австралія підтримала міжнародну кампанію з деокупації Криму

Австралійські політики обговорили важливість підтримки міжнародних зусиль України, спрямованих на деокупацію півострова та захист прав людини.

У парламенті штату Новий Південний Вельс (Австралії) обговорили важливість підтримки міжнародних зусиль України, спрямованих на деокупацію Криму та захист прав людини на окупованому півострові. Про це повідомляє Політик з посиланням на Укрінформ.

“Ми свідомі того, що країни, як Австралія, повинні продовжувати привертати увагу до порушень міжнародного права з боку таких країн як РФ… Я хочу, щоб в Україні знали, що у день, коли у цілому світі триває кампанія присвячена деокупації Криму, Австралія приєдналася до цих зусиль”, — наголосив у своєму виступі голова Лейбористської партії Австралії у парламенті НПВ, співініціатор акції, депутат Люк Фолі.

Посол України в Австралії Микола Кулініч поінформував присутніх про ситуацію з правами людини на окупованому півострові та розповів про зусилля, які докладаються Україною для деокупації української території, зокрема в межах діяльності міжнародної платформи “Друзі деокупації Криму”.

“Чотири роки Україна бореться за деокупацію Криму, відновлення своєї територіальної цілісності та суверенітету, гарантування основних прав людини для всіх громадян України, в тому числі найбільш постраждалих категорій – корінного народу Кримського півострова – кримських татар…Ми вдячні уряду та народу Австралії за непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України… Розуміння того, що навіть далека Австралія з нами, додає сили у цій боротьбі”, – наголосив посол.

З промовами підтримки зусиль українського уряду та народу виступили також голова Християнсько-демократичної партії НПВ, віце-президент Законодавчої ради (верхньої палати) парламенту штату Фред Найл та голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів.

Be First to Comment

Залишити відповідь