Press "Enter" to skip to content

Україна на міжнародному рівні використає закон про Донбас проти РФ

Закон про деокупацію Донбасу, який називає Росію країною-агресором, дозволить відсторонити РФ від участі в голосуваннях на міжнародній арені.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак в ефірі одного з телеканалів, інформує Політик з посиланням на gazeta.ua.

“Рішення по Донбасу ухвалили, тому що ми переконали весь світ, що там (на Донбасі. – Gazeta.ua) є російська агресія. Це відкриває наступні речі: може зайти миротворча місія ООН, вона не буде складатися з військ Російської Федерації чи її союзників.

За статутом ООН, країна, яка є стороною конфлікту, не може брати участі в деяких голосуваннях. Ми будемо це використовувати”, – пояснив Гримчак.

18 січня Верховна Рада ухвалила законопроект “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях”.

У документі йдеться, що Росія організувала терористичну діяльність в Україні, веде збройну агресію. За ним, у випадку запровадження воєнного стану в Донецькій і Луганській областях і воєнних адміністрацій, припиняються повноваження обласної, районних і сільських рад. Координацію та контроль здійснює Об’єднаний оперативний штаб Збройних сил при керівництві Генштабу.

24 лютого він набуває чинності.

Be First to Comment

Залишити відповідь