Press "Enter" to skip to content

Порошенко підписав закон про деокупацію Донбасу: у Путіна відреагували

Прес-секретар російського президента вважає, що закон провокує «гарячі голови» на силовий варіант урегулювання конфлікту на сході України.

У Кремлі висловлюють жаль у зв’язку з підписанням президентом України Петром Порошенком закону про деокупацію Донбасу. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Обговорювалася ситуація на південному сході з імплементацій Мінських домовленостей. Ви знаєте, що нещодавній закон, який був підписаний президентом, на превеликий жаль, у мінімальному ступені може сприяти реалізації Мінських домовленостей, якщо не сказати більшого», – сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, у зв’язку з чим переговори глав МЗС України і Росії в Мюнхені були винесені на обговорення російської Ради безпеки.

«Більш того, експерти мають побоювання, що цей закон провокує гарячі голови в Києві на повернення до силового варіанту врегулювання на південному сході, що мало б непоправні наслідки. Звичайно ж, ця тема стала об’єктом для обміну думками на вчорашньому Радбезі з урахуванням контактів двох міністрів закордонних справ, що недавно відбулися», – зазначив Пєсков.

20 лютого президент РФ Володимир Путін обговорив з членами російського Радбезу результати переговорів міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Зустріч Клімкіна та Лаврова відбулася 16 лютого в Мюнхені на полях 54-й конференції з питань безпеки.

Зустріч проходила в закритому форматі. За словами Клімкіна, бесіда не принесла жодних результатів. Президент України Петро Порошенко наголосив, що підписаний 20 лютого закон про деокупацію Донбасу не порушує жодних міжнародних зобов’язань України, в тому числі й Мінських угод.

Be First to Comment

Залишити відповідь