Press "Enter" to skip to content

Фінський депутат: у миротворчій місії на Донбасі мають брати участь і великі країни ЄС

У миротворчій місії на Донбасі мають брати участь і великі країни ЄС незалежно від того чи є вони членами НАТО.

Про це заявив голова оборонної комісії парламенту Фінляндії Ілкка Канерва, повідомляє телерадіокомпанія Yle. Загалом він позитивно ставиться до пропозиції про проведення миротворчої операції на Донбасі, інформує Політик з посилання на Європейська Правда.

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен в ході Мюнхенської конференції з безпеки запропонував розгорнути на сході України миротворчу операцію під егідою ООН за участю близько 20 тисяч військовослужбовців з країн, що не входять в НАТО. Як приклад він назвав Фінляндію, Швецію та Австрію.

На думку Канерва, проведення операції силами цих трьох країн виглядає нереалістично.

” В операції повинні брати участь також великі країни Євросоюзу незалежно від того, чи є вони членами НАТО чи ні”, – заявив фінський політик.

Крім того Канерва відзначив, що мова не може йти про операцію, яка зачепить тільки лінію зіткнення між конфліктуючими сторонами.

” Я припускаю, що миротворча операція, яка пройшла б у планованій демілітаризованій зоні між Україною та Східною Україною, не може відбутися. Для справжньої операції необхідно, щоб вона поширювалася на весь Донбас. Я не думаю, що Захід коли-небудь схвалить модель, за якою його миротворча операція пройшла б між Україною та Східною Україною. Було б наївно так думати!” – зазначив депутат

Раніше президент Фінляндії Саулі Нііністьо позитивно відгукнувся про участь Фінляндії в можливій миротворчій операції на сході України, але при цьому висловив сумнів в тому, що запропоновані 20 тисяч миротворців можна набрати з невеликої кількості країн.

Be First to Comment

Залишити відповідь