Press "Enter" to skip to content

В Україні з’явиться ще один міжнародний аеропорт

Кабінет міністрів України підтримав відкриття в аеропорту Полтава пункту прикордонного контролю.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 20 грудня, повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє Політик з посилання на Аргумент.

«Рішенням уряду аеропорту Полтави присвоєно статус міжнародного. Вітаємо полтавчан, глава області, пан Головко, довго боровся за це і радий, що нам це вдалося! Чекаємо нового потужного гравця на карті аеропортів України», — написав Омелян.

Згідно з підсумковим документом засідання, Державній прикордонній службі та Державній фіскальної службі доручено забезпечити функціонування відповідних підрозділів прикордонної та митної служби в зазначеному пункті пропуску.

Раніше і. о. гендиректора підприємства «Аеропорт-Полтава» Юрій Колесник зазначив, що для виходу на міжнародний рівень полтавському аеропорту, крім отримання відповідного статусу, необхідно відремонтувати термінал і побудувати паркан. «Аеропорт і зараз сертифікований на внутрішні авіаперевезення. Для виходу на міжнародний рівень, слід реконструювати термінал, побудувати паркан і отримати відповідний статус. Зараз працює льотна школа, де навчаються курсанти-льотчики, виконуються чартерні рейси, є система нічної посадки літаків», — цитує його слова видання ЦТС.

Побудований в 50-60-х роках минулого століття, полтавський аеропорт має пасажирський термінал площею близько 5 тис. кв. м. і проектну пропускну потужність до 400 осіб на годину. Довжина злітно-посадкової смуги аеропорту Полтава становить 2,55 км.

Be First to Comment

Залишити відповідь