Press "Enter" to skip to content

Євросоюз вивчає можливість транзиту туркменського газу через Південний коридор

Європейський Союз вивчає можливість транспортування туркменського газу через Південний газовий коридор.

Про це на прес-конференції в Баку заявив віце-президент Європейської комісії з енергетики, співголова консультативної ради проекту “Південний газовий коридор” Марош Шефчович, пише Грузія Online, повідомляє Політик з посиланням на Укрінформ.

“Кілька років тому був сформований мандат для переговорів з будівництва Транскаспійського газопроводу. Зараз ми вивчаємо можливості транспортування туркменського газу через “Південний газовий коридор”. У цьому напрямку ведеться робота”,- сказав Шефчович.

Віце-президент Європейської комісії з енергетики також зазначив, що 2018 рік стане особливим періодом у реалізації проекту “Південний газовий коридор” і вже в 2020 році азербайджанський газ дійде до Європи.

“Південний газовий коридор” є одним з пріоритетних для ЄС проектів і передбачає транспортування 10 мільярдів кубометрів азербайджанського газу з Каспійського регіону через Грузію і Туреччину в Європу.

“Це стратегічний проект, який посилить енергетичну безпеку Європи”, – сказав Шефчович на прес-конференції.

На початковому етапі газ, що видобувається в рамках другої фази розробки азербайджанського газоконденсатного родовища “Шах Деніз”, розглядається як основне джерело для проектів “Південного газового коридору”.

На більш пізньому етапі до проекту можуть бути підключені інші джерела. Газ в рамках другої стадії розробки родовища буде експортуватися до Туреччини і на європейські ринки шляхом розширення Південнокавказького газопроводу та будівництва Трансанатолійського і Трансадріатичного трубопроводів.

Be First to Comment

Залишити відповідь