Press "Enter" to skip to content

Усі офіційні російські ЗМІ промовчали про арешт Навального

Російські офіційні ЗМІ повідомляли лише про наявність акцій і про те, що Навальний затриманий або взагалі промовчали. У цілому в рамках передвиборної кампанії російська влада не хоче загострювати цю ситуацію й активно про це розповідати. Про це розказав незалежний російський журналіст Семен Новопрудський у коментарі “Дню“, пише “Політик“.

“Ця акція була оголошена заздалегідь і не була погоджена з властями. У рамках кампанії, яку оголосив Олексій Навальний, після того, як його не зареєстрували на виборах, він оголосив акцію за бойкот виборів. За різними оцінками, в ній узяли участь у понад 10 російських містах десь 10—12 тисяч людей, вона була не дуже масовою. При цьому досить цікаво, що російські власті цю акцію, на відміну від минулих подібних, не розганяли жорстко, але  традиційно самого Навального затримали до акції і цього разу без висунення звинувачень відразу відпустили. Хоча зазвичай у таких випадках його закривали на 15 діб”, – прокоментував Новопрудський.

За словами журналіста, у цілому в рамках передвиборної кампанії влада РФ не хоче загострювати цю ситуацію й активно про це розповідати. Адже російські власті, розуміючи, що результат передбачуваний, хочуть, щоб ще і явка була високою. Якби це відбувалося не в розпал передвиборної кампанії, реакція придушення була б набагато жорсткішою.

Be First to Comment

Залишити відповідь