Press "Enter" to skip to content

Макрон в Давосі пообіцяв закрити всі ТЕС у Франції до 2021 року

Франція стане прикладом у боротьбі з глобальними кліматичними змінами та закриє до 2021 року всі теплоелектростанції на вугіллі. Паралельно Франція вкладатиме у розвиток інновацій та досліджень, створить фонд з 10-мільйонним капіталом для цього.

Про це повідомив президент Франції Емануель Макрон, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі, повідомляє Політик посилаючись на кореспондента Укрінформу.

«Ми будемо вживати заходів для радикального скорочення шкідливих викидів… Ми закриємо до 2021 року всі теплоелектростанції, що працюють на вугіллі, та запустимо програми з розвитку екологічно чистих технологій», – запевнив президент Франції.

Він повідомив, що у країні буде створено фонд для фінансування інновацій та досліджень, обсяг капіталу складе 10 млн євро.

«Прагну, щоб інновації стали основою нашої економічної політики», – наголосив Макрон.

Для втілення цієї ідеі Макрон сприятиме зниженню податків для підприємств, а також створенню більш сприятливих трудових умов.

Що стосується глобальних процесів, то Макрон переконаний, що процес глобалізації, так само як і сучасна форма капіталізму, переживають значну кризу, виходу з якої сприятиме посилення позицій Європи, більш рівномірний розподіл ресурсів та відхід від популістичних ідей.

Президент Макрон також закликав світову спільноту уладнати питання з оплатою податків великими інтернет-компаніями, щоб вони платили податки в тих країнах, де отримують прибуток.

У своєму виступі французький президент також з іронією прокоментував присутність у Давосі президента США Дональда Трампа.  Вказавши на значну кількість снігу, Макрон сказав, що «важко повірити в глобальне потепління» (в такому ключі колись прокоментував снігопади в США Трамп).

«На щастя, ви не запрошували того, хто цього року поставився скептично до глобального потепління», – додав Макрон.

Як відомо, 25 січня в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі відбудеться щорічний Український сніданок, у якому візьмуть участь Президент України Петро Порошенко, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, перший заступник керівного директора МВФ Девід Ліптон.

Be First to Comment

Залишити відповідь