Press "Enter" to skip to content

З 1 вересня в Україні відкриють всі дані про угоди із землею

Інформація буде доступна громадянам з 1 вересня.

В Україні буде здійснюватися регулярний моніторинг даних про власників і орендарів землі, і ця інформація стане доступна громадянам. Про це повідомляє Урядовий портал, посилаючись на постанову уряду Про реалізацію пілотного проекту щодо проведення моніторингу земельних відносин та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України, прийняту 23 серпня.

Згідно з документом, з 1 вересня вводиться взаємний обмін інформацією між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, що дозволить оновлювати дані на регулярній основі, пише Політик посилаючись на Кореспондент.

Так, будуть акумулюватися дані про склад земель, кількість землевласників і землекористувачів, середній розмір земельних ділянок, реєстрацію земельних ділянок у Державному земельному кадастрі, кількість і площу ділянок, переданих в оренду, наданих в користування та переданих у власність громадянам безкоштовно, суми нарахованих і сплачених платежів за користування земельними ділянками. Всього понад 140 показників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про створення і запуск єдиного автоматичного реєстру відшкодування податку на додану вартість.

Be First to Comment

Залишити відповідь