Press "Enter" to skip to content

Криза загострюється: Тепер Саудівська Аравія і Катар сперичаються через телефону розмову

В Ер-Ріяді незадоволені тим, що катарська інформагенція написала про телефонну бесіду кронпринца Саудівської Аравії і катарського шейха.

Криза у відносинах між Катаром і Саудівською Аравією знову загострилася. Ер-Ріяд у суботу, 9 вересня, припинив будь-які форми контактів із офіційною Дохою. На думку Саудівської Аравії, катарська державна інформагенція QNA повідомила неправдиву інформацію про телефонні переговори представників двох країн, що відбулися напередодні. Ер-Ріяд вимагає “публічного пояснення позиції” Дохи, пише Політик посилаючись на DW.

“Те, що було опубліковано катарським інформагентством, не має нічого спільного з правдою і продовжує перекручування фактів катарськими посадовцями”, – цитує представника урядових кіл державна інформагенція Саудівської Аравії SPA.

До того QNA повідомила, що в телефонній розмові катарський шейх Хамім бен Хамадаат-Тані і кронпринц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман дійшли згоди визначити двох посередників з урегулювання кризи. Це була перша така розмова з часу, відколи Саудівська Аравія, Бахрейн, Єгипет і ОАЕ розпочали дипломатичну і торговельну блокаду Катару. Ці країни звинувачують Катар у фінансуванні тероризму.

Як передає агентство  dpa, перед цією розмовою свою роль як посередника запропонував американський президент Дональд Трамп, який висловив переконання, що кризу можна залагодити.

Be First to Comment

Залишити відповідь