Press "Enter" to skip to content

В Україні підвели підсумки перевірки укриттів

Перевірено 50 195 укриттів, серед яких виявилося чимало непридатних до використання або зачинених.

Станом на сьогодні, 5 червня, комісії, до складу яких входять рятувальники, поліцейські і представники місцевих органів виконавчої влади, перевірили 50 195 укриттів, серед яких виявилося чимало непридатних до використання або зачинених на час перевірки. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

“Обстежено 50195 укриттів (79%), з яких: 4679 (9% від перевірених) виявилися зачиненими. 11644 (23% від перевірених) – непридатні до використання”, – йдеться у повідомленні.

У Києві обстежено 2156 (48%) укриттів, з яких: 137 (6%) виявилися зачиненими, 804 (37%) – не відповідали вимогам.

Рейдові бригади продовжують перевірку.

Нагадаємо, під час повітряної атаки на Київ 1 червня в Деснянському районі загинули двоє жінок і 9-річна дівчинка, які в цей час перебували на вулиці, намагаючись потрапити до зачиненого укриття на території поліклініки.

Президент України Володимир Зеленський різко висловився стосовно рівня підготовки укриттів. адже у столиці частина укриттів досі недоступна для людей, а в деяких частинах міста їх взагалі немає.

Як повідомлялося, у мобільному застосунку Київ Цифровий з’явилася офлайн-карта укриттів в столиці. У ньому також можна повідомити про зачинені або недоступні сховища.

Be First to Comment

Залишити відповідь