Press "Enter" to skip to content

Німецькі ЗМІ повідомили про обшуки у близьких фігуранта справи про вибухи на “Північних потоках”

Німецькі слідчі в четвер здійснили обшуки в місті Франкфурт-на-Одері у родичів чоловіка, який нібито є причетним до вибухів на російських трубопроводах “Північні потоки” у Балтійському морі у вересні минулого року.

Про це йдеться в публікаціях Spiegel і Süddeutsche Zeitung, повідомляє “Європейська правда”.

Слідчі Генеральної прокуратури та Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини обшукали будинок “необвинуваченої особи” з метою отримати інформацію про людину, яку підозрюють у причетності до диверсії.

За даними ЗМІ, йдеться про чоловіка, який нібито використав підроблений паспорт на ім’я Cтефана М. для фрахтування судна “Андромеда”. Воно, як уже повідомлялось, може бути судном, на якому фігуранти перевезли вибухівку для підриву.

Як пише Spiegel, слідчі могли шукати підказок, чому виконавці диверсії зупинились саме на особі М. Вони припускають, що сам М. не мав жодного стосунку до інциденту на “Північних потоках”, а наявні у слідства докази можуть бути хибним слідом.

Чоловік, який нібито використав паспорт Стефана М., мешкає в місті на південний схід від Києва. Журналісти знайшли його профілі у соціальних мережах, які, як стверджується, належать українському піхотинцю.

Однак родичі чоловіка, з якими спілкувалася Süddeutsche Zeitung, заявили, що минулого року він узагалі не виїжджав із України.

Be First to Comment

Залишити відповідь