Press "Enter" to skip to content

У Середземному морі тоне судно із 400 мігрантами

Влада Мальти, за даними ЗМІ, наказала кораблям не проводити рятувальних робіт. Мігранти повідомляють, що капітан залишив судно, а нижня палуба наповнена водою.

Між Грецією та Мальтою дрейфує та починає тонути судно з 400 лівійськими мігрантами на борту. Про це у неділю, 9 квітня, повідомляє Reuters.

Зазначається, що волонтерський проект із порятунку людей у морі Alarm Phone повідомив, що отримав дзвінок з човна, який вирушив із Тобрука до Лівії вночі. Мігранти розповіли, що повідомили владу, проте ті досі не розпочали рятувальної операції. Човен зараз знаходиться в зоні пошуку та порятунку Мальти.
Тим часом німецька неурядова організація Sea-Watch International повідомила, що знайшла човен із двома торговими суднами неподалік. В організації розповіли, що мальтійська влада наказала кораблям не проводити рятувальних робіт і що одне з них просто попросили забезпечити паливом.
В Alarm Phone зазначили, що люди на борту почали панікувати. За їх словами, деяким знадобилася медична допомога.
Мігранти також повідомили, що капітан пішов і немає нікого, хто міг би керувати човном, до того ж, на судні закінчилося паливо, а нижня палуба наповнена водою.

Be First to Comment

Залишити відповідь