Press "Enter" to skip to content

МЗС наполягає на посиленні санкцій проти Росії

У відомстві Дмитра Кулеби вказали на цілу низку російських галузей, які досі не перебувають під санкціями країн Заходу.

Влада ЄС після ухвалення 10 пакета санкцій проти Росії планує зовередити свою увагу на забезпеченні дотримання чинних обмежень. Але МЗС України закликало посилювати санкції, поки триває війна. Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook у четвер, 2 березня.

“Ми вдячні Європейському союзу за лідерство з питання накладання безпрецедентних санкцій проти Росії. За рік повномасштабного вторгнення ЄС вже ухвалив 10 санкційних пакетів. Пакет від 24 лютого значно розширив список російських фізичних і юридичних осіб, заборонив новим російським ЗМІ мовлення на території ЄС”, – зазначив Ніколенко.

Водночас він зауважив, що до 10 санкційного пакета не увійшла низка інших елементів, на яких наполягала Україна: ядерна енергетика, зокрема подальше обмеження діяльності корпорації Росатом, причетної до окупації Запорізької атомної станції, ІТ-технології, продаж діамантів, морська логістика.

За словами Ніколенка, Росія досі має доступ до величезних фінансових і технологічних ресурсів. А це – сотні мільйонів доларів, які вона направляє на вбивство цивільного населення та знищення інфраструктури в Україні.

“Тому не час послаблювати санкційний тиск, доки триває війна в серці Європи. У жодному разі не зменшуючи важливість усунення лазівок для обходу санкцій, ми переконані, що ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення наступного, 11-го пакета санкцій”, – зазначив він.

Ніколенко додав, що Україна підтримує розширення санкційної коаліції, зокрема шляхом залучення країн Азії та Латинської Америки.

“Посилення санкційного тиску та забезпечення дотримання вже чинних обмежень повинні йти паралельними треками і доповнювати одне одного”, – резюмував речник МЗС.

Напередодні спеціальний представник ЄС Девід О’Салліван заявив, що Брюссель змістить акценти у санкціях, зокрема він почне більше приділяти увагу забезпеченню дотримання вже наявних обмежень. Крім того, у поле уваги потраплять треті країни.

Be First to Comment

Залишити відповідь