Press "Enter" to skip to content

Окупанти замітають сліди злочинів: у Маріуполі запрацювали мобільні крематорії – міськрада

У Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії, за допомогою яких окупанти хочуть знищити сліди своїх злочинів у місті.

Про це повідомляє міськрада.

Минулого тижня повідомлялося, що у Маріуполі загинули близько 5 тисяч мирних жителів. Але з огляду на розміри міста та руйнування жертвами окупантів могли стати десятки тисяч цивільних.

«Тому росія не поспішає давати зелене світло місії Туреччини та іншим ініціативам щодо порятунку та повної евакуації Маріуполя. Крім того, всіх потенційних свідків звірств окупантів намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити. Всю брудну роботу росіяни залишили для колаборантів. Очевидці повідомляють, що рашисти залучили до спеціальних бригад зачистки місцевих та терористів «ДНР». Вони збирають та спалюють тіла вбитих внаслідок російського вторгнення мешканців Маріуполя», – заявили у міськраді.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що окупанти перетворили місто на «табір смерті»: «Це вже не Чечня чи Алеппо. Це новий Освенцим та Майданек».

Раніше в РНБО заявили, що мобільні крематорії, які привезли російські війська в Україну, призначалися не для утилізації тіл загиблих солдатів, а для приховування воєнних злочинів.

Нагадаємо, Служба безпеки України попередила, що росія готує масштабну провокацію в Маріуполі. Окупанти хочуть зібрати в одному місці тіла всіх убитих ними городян та подати їх як жертв українських військових.

Be First to Comment

Залишити відповідь